Voice Dialogue Bus

Voice Dialogue

Bij Voice Dialogue stellen we de persoonlijkheid graag voor met het beeld van een bus. Alle stukken van onze persoonlijkheid zitten op de bus, de vraag is wie er vooraan zit en het stuur in handen heeft en wie er achteraan of in de kofferbak zit.

Wat is Voice Dialogue?

  • Voice Dialogue is een methode die er van uit gaat dat éénieder onder ons bestaat uit een brede waaier aan verschillende ikken. Dit kan gaan van de perfectionist, de pusher, de pleaser tot de innerlijke criticus… Sommige van deze subpersoonlijkheden zijn zeer aanwezig en komen op regelmatige basis in ons leven aan bod terwijl anderen eerder op de achtergrond verdwijnen.
  • Voice Dialogue beschrijft hoe deze verschillende stukken tot ontwikkeling zijn gekomen en wat ieders functie/betekenis is. Het heeft als doel jouw ikken beter te leren kennen en zorgt ervoor dat jij meer zicht krijgt op jouw eigen functioneren.
  • Voice Dialogue vergroot jouw zelfkennis en geeft jou verder de mogelijkheid om op andere manieren, met het leven en situaties waar jij mee te maken krijgt, om te gaan. Het biedt jou de kans om te handelen vanuit het midden, tussen jouw twee tegengestelden.
  • Voice Dialogue wordt door vele ook beschreven als een avontuurlijke en niet-oordelende methode die leidt tot diepgaande inzichten en blijvende resultaten.

Voice Dialogue In de praktijk

Tijdens een Voice Dialogue sessie leer ik jou om zonder oordeel te kijken naar jouw verschillende ikken. Jouw innerlijke ikken komen één voor één aan het woord en geven zo inzicht in het ‘wanneer’ en ‘waarom’ een bepaalde subpersoon is ontstaan, op de voor/achtergrond is getreden, en hoe deze tracht jouw kwetsbaarheid te beschermen.
Het doel van deze methode is om het bewustzijn tussen jouw primaire en verstoten subpersonen te vergroten zodat jij opnieuw bewust(er) keuzes kan maken, in plaats van dat jij jezelf laat leiden door bepaalde ikken.

Heb je nog vragen? Of wens je een afspraak? Aarzel dan zeker niet om me te contacteren.

kathleentiebos@hotmail.com
0494 62 30 31

© 2023 Coach Kathleen Tiebos